Johnny Hoy & The Bluefish

Johnny Hoy bredde

La oss dra vestover til øya Martha’s Vineyard som ligger på sørkysten av Cape Cod i Massachusetts, USA. De 15 000 som bor på øya er stort sett fiskere, men på sommerhalvåret blir det trangere om plassen på den 231,75 km2 store øya. Enkelte som kommer til Martha’s Vineyard er dessuten mer kjent enn andre. Ikke minst eks-president Bill Clinton som ofte ferierer på øya. Og som gammel saksofonist er Clinton glad i musikk, og han liker å arrangere party for sine gamle venner. Da ringer han gjerne på en av dem, ikke minst når den tidligere demokratiske presidenten vil ha god musikk. Og Clintons gamle venn heter John Carvin Hoy, og har bodd på Martha’s Vineyard stort sett helt siden han ble født i 1955.

Da Johnny, som han kalles, var 10 år gammel, ble foreldrene skilt. Derfor levde Johnny som en nomade mellom øst- og vestkysten for å besøke sine foreldre. Han både haiket med biler og hoppet på godstog, og som de legendariske ”hobos” på 1920- og 30-tallet hadde han alltid med seg et instrument på sine turer. Nemlig munnspillet. Under bryllupet til en kompis dro han fram munnspillet, og dermed var det gjort. Før natten var omme hadde Johnny dannet sitt første band, som skulle få navnet The Bluefish.

Og Johnny Hoys musikk? Jo, dette er amerikansk roots som inkluderer blues, zydeco, rockabilly, tidlig rock & roll, jump swing og New Orleans funk. Med andre ord partymusikk. Og når Bill Clinton ikke booker Johnny til sine partyer, er Johnny Hoy & The Bluefish enten på turne ett eller annet sted i verden, eller på fisketur utenfor Martha’s Vineyard. Siste gang Johnny Hoy & The Bluefish spilte i Trondheim tapte de kampen mot OL-finalen i Curling, hvor Norge spilte finale mot Canada i Salt Lake City. Begge hadde start-tidspunkt samtidig, og med over 1 million nordmenn foran TV-skjermen sier det seg selv at det ble litt tynt i rekkene på bluesklubben Men vi som var der angret aldri et sekund etterpå, så vår melding til dere som ikke har sett disse gutta er enkel. Ikke gå glipp av Johnny Hoy & The Bluefish, for bedre partyband finnes nemlig ikke. Æresord.

www.johnnyhoyandthebluefish.com

 

Superfredag 21. april og Superlørdag 22.  april

Riis Akustisk Scene

billetter button