My Baby

MyBaby bredde


 Dette ble en helt grenseløs opplevelse, gitt. Noen kaller det for voodoo blues, andre for roots driven hypnotic dance music. For oss som fikk oppleve My Baby for første gang ble det iallfall noe helt spesielt. Jeg kom inn døra noen minutter ut i første låt og lurte på hva i all verden dette var for noe. Rare greier, tenkte jeg, og snudde egentlig for å gå ut igjen. På vei ut kjente jeg en suggerende rytme ta tak i meg og fysisk tvinge meg til å bli stående, og etter kort tid var jeg en av veldig mange som stod der nesten som hypnotisert.
 
Noen ganger dukker det opp et nytt band som bare har det, og Amsterdam-baserte My Baby er et slikt band. Søskenparet Jost og Cato van Dyck har, sammen med New Zealand-fødte Daniel (Da Freez) Johnston, satt sammen et band som hollenderne de siste årene har trykket fullstendig til sitt bryst. Her er det funky blues og roots blandet med world music og dance rytmer. Du blir sugd inn i musikken som på et houseparty på 90-tallet, hvor det spesielle nå er at det er det bluesy groovet som ligger der i lydbildet.
 
Bandet ble oppdaget av bassist Larry Graham fra Sly & The Family Stone, og de ble raskt en publikumsfavoritt i Benelux-landene. Bandet har også åpnet øynene for blues og roots på yngre publikummere på kontinentet, og i Storbritannia spesielt etter at Seasick Steve sendte dem rundt på turne. I England har det virkelig tatt av etter at bandet ble booket til Glastonbury sist sommer, og hvor festivalens publikum omtalte My Baby som årets beste booking på mega-festivalen.
 
Jeg har aldri opplevd noe slikt før i vår sjanger, og det ser faktisk ut som bandet er i ferd med å få en ny generasjon til å åpne øynene for bluesmusikk. Vil du oppleve noe helt unikt og muligens få deg et nytt favoritt band, ja så ta turen til Nidaros Blues. Kanskje er dette et av Europas mest spennende band for tiden.
 

www.mybabywashere.com

 

 

Superlørdag 27. april - Foraas Hjorten Scene

 

billetter button