Nikki Hill

Nikki Hill bredde

De som ikke har sett Nikki Hill opptre før er som regel enige om en ting. Dette er ikke bare en hvilken som helst nykommer på scenen, dette er et whiplash-øyeblikk. For hvor kom denne ildkula fra og hvorfor har jeg ikke hørt om henne før? Og det er vel litt av poenget her, for har du først sett og hørt henne opptre, så glemmer du det ikke.

Nikki Hills rhythm & blues-inspirasjon kommer fra tradisjonsrike kvinnelige artister som LaVern Baker, Etta James og Ruth Brown, så vel som fra hennes mannlige favorittsangere som Otis Redding og Solomon Burke. Hennes vanvittig tøffe vokal har en moderne sensibilitet samtidig som den fremkaller klare trekk fra de store blues-sangerinnene fra flere tiår tilbake.

Med røtter fra Durham, North Carolina, ligger soulen i sjela. Som veldig mange andre startet hun i gospelkor i den lokale menigheten. Nærheten til collegebyen Chapel Hill gjorde at hun ble introdusert for mangfoldet i musikken, og ikke minst unik og non mainstream music.

Etter å ha blitt sammen med sin gitar-spillende ektemann Matt Hill, flyttet de umiddelbart til St. Louis hvor de nå er etablerte stjerner og har fått et solid navn innen roots-rock og rhythm & blues. Gled dere folkens, Nikki Hill og bandet er noe helt for seg selv!

www.nikkihillmusic.com

 

Superfredag 21. april  - SpareBank 1 Scenen

billetter button