Ruby Turner

Ruby Turner bredde

 Ruby er født på Jamaica og kom tidlig i kontakt med musikken, bl.a. gjennom sin farfar som var frontfigur i et av øyas gospelkor. Som 9-åring flyttet hun til England hvor hun har vært bosatt siden. Soul, gospel og r&b og du har stikkordene for musikkstiler hvor Ruby Turner virkelig omtales som ekte vare. Med en stemme som kan puste liv i enhver sang, enten det er en følelsesmessig ballade eller en funky og groovy låt, fengsler hun sitt publikum på en måte som svært få klarer.

Gjennombruddet kom vel egentlig i 1980 da hun ble bedt om å slå seg sammen med The Culture Club. Senere har hun har spilt teater, gjort mange store
TV- show, opptrådt på Dronningjubileet og turnert med Jools Holland i mange år. Hun er fortsatt en av hovedvokalistene i superstjernen Jools Hollands Rhytm & Blues Orchestra. Ruby har flere strålende utgivelser hun, og har også som en av svært få briter klatret til topps på American R & B chart, med låten Its Gonna Be Alright.

Ruby Turner er en utrolig flott artist med sjarm til tusen, stemmeprakt og et bunnsolid band i ryggen. Hun er enormt populær i Storbritannia og spesielt i London hvor hun i vinter gjør hele syv show på legendariske Ronnie Scotts Jazzclub, i tillegg til en ellers imponerende turneliste.

www.rubyturner.com

 

Superlørdag 22. april - SpareBank 1 Scenen

billetter button