Sugaray Rayford

Sugaray bredde

Den 48-årige Caron Sugaray Rayford, som også går under kallenavnet Mr. Soul-Blues Dynamite, er the real deal – en stor amerikansk mann med en stor blues -og soulstemme og masse personlighet. Det er få (om noen) som kan ta oss med på en blues-reise fra deltaet til moderne blues på en så brilliant måte som Sugaray.
På ganske få år har Sugaray oppnådd en posisjon i toppen av amerikansk blues og soul, og sammen med bandet sitt har han vært hovednavn på en rekke amerikanske og europeiske festivaler. Bandets konserter er meget energiske, med The Big Man som det opplagte og eksplosive midtpunkt på scenen.

Sugarray har ledet Sugaray Rayford Band siden 2010, men bandet er kun ett av hans mange prosjekter. Han er også en av frontfigurene i The Mannish Boys, et band som teller noen av nåtidens største amerikanske bluesmusikere. Det er mye på grunn av dette kollektivet han har gått hen og fått et stort navn i USA. Han var forsanger på ni låter på Double Dynamite som i 2013 vant Blues Music Awards for beste tradisjonelle bluesutgivelse. I 2016 ble han nominert i ikke mindre enn fire kategorier, bl.a. den prestisjefylte BB King Entertainer, og i 2017 ble han igjen nominert til samme pris, samt prisen Contemporary Blues Male Artist.

Når Sugaray synger, kan man ikke bare høre det, man føler det! Hele hans imponerende korpus går i svingninger – med et tydelig glimt i øyet. Med sine to meter på strømpelesten er han en stor mann som utstråler masse energi på scenen. Hans flytende dansetrinn minner om legendariske James Brown.

sugarayblues.com

 

Superlørdag 21. april - SpareBank 1 Scenen

 billetter button