Toby Lee

 TobyLee bredde

En real Youtube-sensasjon kan man trygt kalle dette.
Det hele begynte som en litt sprø og morsom ide. 12-årige Toby Lee ble invitert til å være gjesteartist på Blues Heaven i Danmark. Det unge supertalentet fikk komme opp og spille med den amerikanske stjernen Ronnie Baker Brooks, og kort tid etter ble en video fra opptreden lagt ut på Youtube. Videoen har i skrivende stund 50 millioner visninger, 1,5 millioner delinger, nesten 400 000 likes og over 100 millioner har hatt den opp på sin feed. Rett og slett svimlende tall.

Toby Lees fantastiske reise begynte da han som fireåring fikk en gul og grønn ukulele i gave av sin bestemor. Som åtteåring fikk han sin første elektriske gitar som julegave, og siden har han ikke sett seg tilbake. En dag møtte Toby tilfeldigvis Mick Box fra Uriah Heep, og møtet gjorde såpass inntrykk at han fra det øyeblikket visste nøyaktig hva han ønsket å gjøre i fremtiden. Mick Box har siden fortsatt å være en viktig mentor for Toby.

Hans spesielle kjærlighet til blues og rock får utløp ved at gitar-riff fra Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Gary Moore og BB King til stadighet strømmer ut fra gutterommet. Hver søndag har Toby sin egen lille jam session som han legger ut på Youtube. Dette har blitt meget populært og følges av mange tusen hver gang. Toby går på Sylvia Young Theatre School i London og gjennom kyndig veiledning fra sin lærer legger han stadig vekk alen til sin vekst som musiker og entertainer.

Det føles litt unaturlig at det er en 12-åring vi skriver om, men samtidig er jo gutten ganske så unik. Blues-ikonet Joe Bonamassa har delt en av Tobys videoer og uttalt at dette er bluesens fremtidige superstjerne. Det er utrolig morsomt å skulle få besøk av Toby på Nidaros Blues. Hos oss vil han være årets Blues-kid som plutselig dukker på en scene der du befinner deg for å jamme litt med de store artistene. Han skal også garantert opptre på Barnas Blues lørdag 21. april.
Masse fornøyelig lesestoff og gode videoer finner dere på hans hjemmeside www.tobylee.uk

Videoen som nå går som en farsott verden over finner du her https://www.youtube.com/watch?v=tEnkdQmvWs8

 

 

Superfredag 21. april og Superlørdag 22. april