William Bell

William Bell bredde

Stax-legenden William Bell til Nidaros Blues 2017
Når man begynner å tro at det er for sent å oppleve en av de virkelige store fra Stax og Memphis-soulens storhetstid, begynner det å ryktes om et veldig spennende comeback. Ryktet ville ha det til at han befant seg i studio med John Leventhal. Dette stemte og platen og comebacket som kom ut av det samarbeidet omtales av flere i amerikansk musikkpresse med sterke ord som sjokkerende bra og sensasjonelt. En av vår tids store musikkbiografer, Peter Guralnick, har kalt artisten for den mest undervurderte av alle de store soul-sangerne. Musikken har samme kvalitet som Solomon Burkes comeback-plater og artisten som nok mange knapt nok visste var i live og aktiv lengre, viser seg å være i bedre form enn noensinne under sin gullæra.

Den 77 år gamle William Bells This is where I live, ble sluppet i mars 2016 på gjenoppståtte Stax Records og er ingen ting mindre enn en moderne soul-klassiker. Aftonbladet i Sverige kaller platen et lite mirakel, og presse verden over triller topp terningkast. Plata er William Bells første på et stort plateselskap på mer enn 30 år. Producer er Grammy-vinner John Leventhal (Roseanne Cash, Shawn Colvin, Rodney Crowell m.fl). William Bell regnes som en av nøkkelpersonene i utviklingen av Stax Records musikkarv og han hadde flere hits på 60- og 70-tallet, som bl.a. Private Number, Tryin To Love. Han var også med å skrive låta Born Under a Bad Sign sammen med Booker T. Jones. Den ble gjort berømt av Albert King og senere covret av Eric Clapton og Cream. I nyere tid har han vært med på Jools Holland sammen med Joss Stone, og ikke minst gjorde han en fantastisk versjon av You Dont Miss Your Water under The White House i «Memphis Soul», sendt på tv-kanalen PBS, med Barack og Michelle Obama som vertskap.

Det er med stor ydmykhet vi presenterer William Bell og hans 10-manns strålende band til denne eksklusive konserten på Nidaros Blues 2017.

 www.williambell.com

 

Superlørdag 22. april - SpareBank 1 Scenenbilletter button